Club SEAT Romania - Forum cu discutii despre modelele SEAT

Versiunea integrală: Problema turatie 2800-3000 rpm
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Buna,
Am o problema cu un Seat Ibiza din 2007 motor 1.4 Diesel (tip BNM) 85cp. Problema apare la accelerarea relativ brusca in viteze superioare (treapta 3-4) undeva pe la 2800-3000 rpm. In momentul accelerarii motorul se tureaza dar masina nu demarează. Am observat aceasta problema cand am intrat intr-o depasire unde aveam nevoie de sprint, motorul s-a turat apoi dupa ce a crescut cu vreo 300-400 rpm, acul turometrului a cazut inapoi (adica 300-400rpm) si motorul a inceput sa traga, mașina sa demareze. Am fost la service la Seat si mi-au zis ca ar putea fi din cauza faptului ca nu am condus motorul la turatii mai mari, si TURBO a putea fi îmbâcsit si sa turez motorul mai mult.
Poate a mai patit cineva ceva de genul si ma ajutati cu ceva sfaturi.
PS. Motorul e in 3 pistoane, si are aproape 40000km.
Buna vezi sa nu ai vreu furtun crapat sa iti scpe presiunea de la turbo... sau daca ai intercooler sa fie fisurat pe undeva si sa sufle aerul comprimat de turbo afara in momentele alea apar chestii de genu dak turbo e dus ar trebui sa si scoata fum negru cand turez ... bafta !!

E mai ieftin sa faci intai o proba la conducte si intercoller si o diagnoza decat sa iei turbo jos si so duci la rectificat ca aia costa o caruta de bani , poate e EGR MURDAR SI AI DEMARAJ REDUS / INTARZIAT ...