Club SEAT Romania - Forum cu discutii despre modelele SEAT

Versiunea integrală: Probleme Seat Altea
În acest moment vizualizezi o versiune simplificată a conţinutului. Vezi versiunea integrală cu formatarea adecvată.
Pagini: 1 2
Speram sa nu postez niciodata pe-aici, da' asta e...
Deci Seat Altea(inmatriculat 30 Dec 2005-sic) 1.9 tdi, 105cp, 90mii km.
A mers super pana azi. A pornit "la sfert" dar nu mergea nimic in bord-turometru, lumini, etc. M-am incruntat putin la ea, dar ma grabeam undeva si am plecat asa. Am oprit motorul dupa 400m si am incercat sa pornesc iar. Surpriza.. pornea si apoi se oprea singura in 2-3 secunde. am lasat-o acolo si m-am intors acasa dupa cheia de rezerva(cea fara cip). Cu asta a pornit, luminile de bord s-au aprins pentru 3-4 secunde si s-au stins iar. Am adus masina acasa, am stat cu motorul pornit in parcare vreo 30 min dar aceeasi problema. Se sting luminile de bord in scurt timp dupa pornire.
Semnalizarea, lumini de drum, intalnire, avarie-toate merg dar nu le arata in bord si nu se aude nici un zgomot. Inca ceva-zgomotul pe care-l facea masina cand lasam pozitiile aprinse (fara cheie in contact) a disparut.
Daca stie cineva ce poate fi sau daca are cineva idei, va rog sa postati. Eu o voi face dupa ce o va face mecanicul/electricianul.
Am fost la service si mi-au facut baietii o testare completa. Au gasit o defectiune legata de instrumentele de bord(control module with indicator unit in instrument panel insert), care ar trebui schimbate. Piesa in sine in jur de vreo 2000 si ceva de lei.
Oricum, acum mai imi da o eroare la temperatura externa(sub cea reala cu vreo 20 de grade) si inca una la turometrul, indicatorul de combustibil si cel de temp a apei-acele se ridica dupa pornirea motorului, la vreo 2-3 secunde.
5P0920802GX-asta e codul piesei.
Stie cineva ceva legat de asta?
Buna ziua,
Am un altea cu motor bjb de 1,9 tdi 105 cp. fabricatie 2005 si am intalniturmatoarea problema:
Cand este motorul rece , porneste foarte bine, dar cand se incalzeste , invart la cheie chiar si 5-6 secunde.
V-as ruga sa-mi dati un sfat , daca cineva se pricepe. Am o problema?
Va multumesc
cati km are , verifica compresia.....
stephanatsea a scris:Am fost la service si mi-au facut baietii o testare completa. Au gasit o defectiune legata de instrumentele de bord(control module with indicator unit in instrument panel insert), care ar trebui schimbate. Piesa in sine in jur de vreo 2000 si ceva de lei.
Oricum, acum mai imi da o eroare la temperatura externa(sub cea reala cu vreo 20 de grade) si inca una la turometrul, indicatorul de combustibil si cel de temp a apei-acele se ridica dupa pornirea motorului, la vreo 2-3 secunde.
5P0920802GX-asta e codul piesei.
Stie cineva ceva legat de asta?

deobicei ai o piesa cu 3 picioare(care e un circuit integrat de stabilizare a tensiunii...... tocmai ca sa nu apara variiatile de >>turometru si alti indicatori)ccind aceasta "moare" apare ce ai descris tu


se gaseste deobicei in spatele "kilometrajului" adica a pceasurilor de bord mai pe româneste si nu e deloc scumpa
dar e mai sigur sa o schimbe cineva care a mai demontat ceasuri de bord la tipul tau de masina



P.S.>>>> am spus in general pt ca nu am avut inca de a face cu altea....


bafta
buna ziua,sunt din bihor si am un seat altea 2005 1,9 tdi,masina are 80.000 km.nu sunt multumit de loc cu masina probleme dupa probleme.A fost al 3-lea masina in tara ma si costat 24000-de euro.intreb eu la bani acestea de ce nu ne da omasina ca-lumea si nu niste harburi cu probleme??????????
la 50.000 mia puscat volanta,la ambreaj cai din material slab.Si sa numi zica mie nimeni ca nu e DEFECTIUNE DE FABRICA,2-altea este in orasul meu la amandoua i sa dus ambrejul sub 70.000 KM.nu discul ci volanta apuscat,material slab.Acesta piesa nea costat 1000 de euro pe cap.Rusinea mai mare este ca pe piesa apare semnul de AUDI,WW,si seat.ca am inteles ca in 2002 a preluat seatul firma Audi si WW.RUSINE.nu vorbesc de problemele mici stergator,.............................................. etc..Acuma la 80.000am probleme cu pornirea cum a scris si domnul de inaintea mea.I se spune probleme cu pornire la cald.Rece porneste la jumat de cheie la cald invarte 5-6 secunde,de multeori mie rusine cu el in centru.Mas fi bucurat sa fie piesa aia mica cu 3-piciore 30-lei dar NU.Am fost trimis in ungaria cu el problema de SOFTWER adica DE FABRICA,35000-FT adica cam 500-de lei.Trebuie reprogramat SOFT-ul.Multumesc firmei SEAT aceasta masina scumpa de minune care imi manca zilele.Deacea am scris ce am scris ca am scris cea ce am depistat la SEAT ALTEA din experienta.sa nu mancati zilele altora cu masinile astea.Si nu incercati sa stergeti ca il am salvat si o sal trimit zilnic sa vada lumea.Intrbari sau commentari la jacint13yahoo.com.MULTUMESC.Astept comentarii chiar de la SEAT nui problema,eu am dovezi. Ati avut noroc ca masina a fost iesit din garantie la 50.000 pedig avea 4-ani,altfel va dadeam eu garantii si ambreaj cu material prost in cap.O ultima intrebare,OAMENI DE CE NU MAI CUMPARA MASINI NOI???FIRMA SEAT???
Tot eu sunt, in schimb motorul si consumul e bun.si cam atat.
Am rezolvat problema cu pornirea. Am schimbat carbunii de la electromotor si acum porneste la sfert de cheie totdeauna.
Succesuri,
si eu am schimbat periile si merge,sper sa si tina.Bine ma fentau astia cu 500-roni.MERSI.
Imi pare rau sa aud ca aveti atatea probleme cu masinile voastre, eu sunt ,poate, mai norocos. Sunt multumit de Altea mea.
Pagini: 1 2